Hvordan gå fram når barna sier at denne app'en er image
Hvordan gå fram når barna sier at denne app'en er

G FOR GRATIS

Enten barna har sin egen mobiltelefon, eller låner din, så har mange opplevd at de kommer løpende og spør: «Kan jeg laste ned denne app’en? Den er gratis!»

Det kan godt stemme at appen er gratis, men ofte er den bare gratis i en begrenset periode, og etter dette begynner det å koste penger å bruke appen.

Det er altså litt sånn som det var med magasin-abonnementer i «gamle dager», du får noen magasiner gratis, men hvis du glemmer å si opp abonnementet så begynner kostnadene å løpe.

Her er et tips:

Pass på å sjekke i app-beskrivelsen hva du faktisk sier ja til, før du kjøper et spill eller en morsom app med mange sminke-filter.

Og her er et tips til:

Pass på at når det gjøres et kjøp eller en nedlastning på din eller barnas mobiltelefon så får du tilsendt en kvittering på mail. På denne måten unngår du at det blir gjort kjøp uten at du får vite om det – eller som du glemmer at du sa ja til.

Google og iTunes gjengangere i reklamasjonssaker

Vi erfarer at mange kunder opplever å bli belastet for kjøp hos Google og iTunes som de ikke har gjort, men ofte er det barna deres som har har gjort disse kjøpene - med eller uten vilje.