Men hva med image
Men hva med

FOR LOMMEPENGER?

I en tid hvor penger blir mer og mer abstrakt er forbrukerøkonomer enige om at det er fornuftig og smart å gi lommepenger.

Mange barn får ikke lenger oppleve hvordan det er å ha fysiske penger, og dermed er penger for dem bare et kort. Mange har valgt å ikke gi barna lommepenger, men heller gi dem penger når de trenger det. Men faste lommepenger er en fin måte å lære seg om økonomi og at man kan få betalt for arbeid.

Fellen du bør unngå

For å få faste rammer rundt lommepenger er det lurt å bli enige om et beløp som utbetales en gang i uken eller en gang i måneden, hvis pliktene man er blitt enige om på forhånd er blitt gjennomført. Med faste rammer lærer barnet seg verdien av penger og kanskje de til og med begynner å spare.

Det er nærmest umulig å komme med konkrete råd om hvor mye barn bør få i lommepenger. Undersøkelser viser at det er store forskjeller, men i 11-13 års alderen er den mest vanlige summen 50 kroner i uka eller 200 kroner i måneden. Dette kommer jo selvfølgelig an på både plikter, arbeid og hva det forventes at pengene skal finansiere.