Nå begynner det virkelig å bli smart å tenke på image
Nå begynner det virkelig å bli smart å tenke på

FOR BSU

Tiden flyr og dermed er det vel også på tide å tenke på det faktum at barna ikke skal bo hjemme bestandig.

Ved kjøp av bolig krever staten at man har 15% av boligens kjøpesum som egenkapital, og da sier det seg selv at boligsparing er viktig. BSU, Boligsparing for Unge har mange fordeler. Når de fyller 16 år begynner mange «barn» å jobbe og dermed får de også skattbar inntekt. BSU-sparing gir skattefradrag på inntil 2 750 kroner (for de som ikke eier egen bolig) og en BSU-konto har alltid bankens beste rente.

Man trenger ikke å spare et fast beløp, men maksbeløpet på en BSU-konto er 300 000 kroner, og det maksimale årlige sparebeløpet er 27 500 kroner.

Det er ingen tvil om at BSU den aller beste spareformen for unge under 33 år.

Renten er bankens beste, og i tillegg er det skattefordeler. Men for å få skattefordeler, må man har en skattbar inntekt. Mange tenåringer har såvidt begynt å jobbe, dermed har de også sin egen inntekt og har de begynt å skatte av inntekten så er skattefradrag et lønnsomt ord.

BSU-sparing gir skattefradrag på inntil 2 750 kroner, for de som ikke eier egen bolig. Man trenger ikke å spare et fast beløp, men maksbeløpet på en BSU-konto er 300 000 kroner, og det maksimale årlige sparebeløpet er 27 500 kroner.

Det å det å komme i gang med BSU-sparing så fort det lønner seg, er rett og slett et av de smarteste grepene unge i dag kan gjøre.