Det er lurt å følge litt med hvis unga spør om image
Det er lurt å følge litt med hvis unga spør om

V FOR V-BUCKS

Ok. La oss begynne med begynnelsen:

Mange barn spiller spill på internett, på Playstation og lignende – altså det som kalles online-gaming. Dette kan være spill som «alle spiller», og som i seg selv kan være uskyldig moro. Men ofte er det sånn at for å komme seg opp og fram i disse spillene, for å vinne, så er man nødt til å kjøpe krefter eller klær eller ekstra liv.

Pengene som brukes i spill på internett kalles virtuelle penger, og en av de mest kjente valutaene er «v-bucks» i spillet Fortnite. Ordet v-bucks kommer fra virtual bucks, altså på godt norsk: Virtuelle dollar. Og den eneste måten å skaffe seg virtuelle penger, altså penger til å kjøpe ting i et spill, er ved å bruke et helt vanlig betalingskort.

Her er noen enkle råd til deg som har barn som spiller spill på internett:

Mange spill kan kun spilles dersom man logger seg inn med en konto og et betalingskort. Logisk nok så trenger barna hjelp av en voksen for å få til dette. Når du registrerer en slik konto så pass på at du bruker en aktiv mail-adresse (altså en mailadresse som faktisk er i bruk). Og pass på at ved alle kjøp som gjøres skal det sendes en kvittering på mail. På denne måten unngår du at det blir gjort kjøp uten at du får vite om det.

Og viktigst av alt: Prat med barna om at det ikke er lov å kjøpe noe som helst på internett, på mobilen eller på Playstation uten å ha spurt om lov.